Biyoloji Dersi
Biyoloji dersinden yapılacak imtihan için sınıftaki herkes hocaya çaktırmadan nasıl yardımlaşacaklarının plânını yaparlar. Nihayet imtihan günü gelir. Hoca sürpriz olarak imtihanı laboratuvarda yapacağını söyler. Herkes bir mikroskobun bulunduğu yere oturduktan sonra hoca der ki:
- Bu mikroskoplarda lam’da bir böceğin bacağı var. İmtihan sorunuz, bacağından o böceği tanımak.
Hemen itiraz sesleri yükselir, ama fayda etmez. Öğrenciler derse çalışmadıklarından birşey yapamazlar. En sonunda biri dayanamaz, kapıyı çarpıp çıkar. Hoca arkasından seslenir:
- Kim bu kapıyı çarpıp çıkan yaramaz?
Kapı hafifçe aralanır ve içeriye bir bacak uzanır. Talebe dışarıdan seslenir:
- Hocam, kolaysa tanısana kim olduğumu!..
Kimin Telefonu
Bir golf klübunun soyunma odasında bir sürü adam giyiniyormuş. Ortada duran bir cep telefonu çalmış, yakınındaki bir adam hands-free konum düğmesine basmış ve giyinirken konuşmaya başlamış.
Adam: Alo
Kadın: Merhaba şekerim, kulüpte misin?
Adam: Evet.
Kadın: Ay ben burda süper bir deri ceket gördüm. 1000 dolarcık. Alabilir miyim?
Adam: Oluur, madem çok sevdin, al tabii.
Kadın: Aslında buradan önce de galeriye uğradım. 2008 modelleri gelmiş, tam istediğim renkte birini buldum.
Adam: Ne kadar?
Kadın: 60 000 dolarcık.
Adam: O parayı vereceksem bütün aksesuarlarını isterim ama...
Kadın: Yaşasınnn! Bir şey daha var, geçen sene beğendiğimiz ev yine satılık ve 450 000 dolar istiyorlar.
Adam: Tamam, ama 420 000 dolardan fazla verme sakın.
Kadın: Oldu şekerim. Sonra görüşürüz. Seni seviyorum.
Adam: Ben de seni...Görüşürüz.
Adam telefonu kapatıp afallamış şekilde onu seyreden topluluğa döner ve sorar:
"Bu telefon kimin, bilen var mı?"
Doktor Temel
Doktor Temel; üzgün bir ses tonuyla, “Beyefendi korkarım haberler iyi değil” demiş hastasına;
“-Test sonuçlarına göre sadece 6 ay ömrünüz kaldı...”
Adam bunu duyunca yüzü bembeyaz olmuş...
Birkaç dakika hiçbir şey söylemeden öylece koltukta bakakalmış...
Daha sonra, “Doktor... Benim ne yazık ki sağlık sigortam yok... Paranızı bu kadar süre içinde ödeyebileceğimi sanmıyorum” demiş...
Temel bunun üzerine “Tamam” demiş,
“-Şuna 9 ay diyelim...”